car

Gratis proefles

arrow arrow

Vanaf welke leeftijd mag ik lessen?

Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen nemen. Vanaf 17 jaar kan je op voor het rijbewijs B. -Als je slaagt krijg je daarbij ook rijbewijs A. (Dat is voor brommer en scooter). Je mag dan alleen onder begeleiding autorijden. Dat heet "2 to drive".

Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig autorijden.

arrow arrow

Hoe zit het met de theorie?

Vanaf 16,5 jaar mag je het theorie examen doen. Het certificaat is 1,5 jaar geldig. Het theorie examen moet je doen bij het CBR. De meeste mensen leren zelf dmv een boek of op internet en plannen zelf het theorie examen in via CBR.nl.

Tegenwoordig is het ook populair onder jongeren om een eendaags-cursus te volgen. Van 7 uur tot 2 uur theorie stampen en daarna het theorie-examen op een CBR locatie.

Autorijschool Boone biedt geen theorie lessen aan, maar kan wel de leermiddelen leveren.

arrow arrow

Wat is machtigen van de rijschool?

Als je de rijschool machtigt, dan geef je daarmee de rijschool toestemming om namens jou een datum in te plannen, in overleg, voor een tussentijdse toets en het rijexamen. Daarvoor moet je eerst je theorie gehaald hebben. Je instructeur vertelt je wanneer het zover is en wat je moet doen.

arrow arrow

Gezondheidsverklaring invullen?

Om te mogen autorijden moet je wbt je geestelijke-en fysieke gezondheid aan bepaalde eisen voldoen. Het CBR stelt daarom een tiental vragen mbt je gezondheid. De vragen moeten naar waarheid ingevuld worden en eea wordt gecontroleerd door het CBR. Hier zijn kosten aan verbonden. De vragenlijst vind je op CBR.nl.

arrow arrow

Wat zegt het slagingspercentage?

Iedere rijschool heeft een slagingspercentage. Slagen van een kandidaat betekent 100% score en zakken betekent dus 0% score. Deze scores worden op de site van CBR bijgehouden en op internet staan allerlei sites die de gegevens publiceren. Momenteel is het slagingspercentage van Autorijschool Boone 65%. Daarmee behoort de rijschool tot de absolute koplopers in de regio Den Bosch. Landelijk gezien ligt dit percentage rond de 50%. Een rijschool met een lager slagingspercentage is niet per saldo een slechtere opleider en andersom ook niet. Uiteindelijk zal de kandidaat het geleerde op een voldoende wijze moeten laten zien tijdens het rijexamen. D.w.z: veilig, vlot en zelfstandig. 

arrow arrow

Wat is de tussentijdse-toets?

Het woord zegt het al. Een moment van toetsen op zo'n 3/4 van de opleiding. Wat is het nut daarvan? Een meting op welk niveau de leerling zit en wat er nog gebeuren moet om dat niveau op te vijzelen naar het examen niveau. Tevens maakt de leerling een nabootsing van het rijexamen mee en kan dus in de keuken meekijken zoals dat heet. En de leerling ervaart wat het gevoelsmatig met haar/ hem gebeurt. Denk aan spanningen, faalangst e.d. Kortom; een groot leermoment en eigenlijk verplichte kost voor elke leerling. Omdat de leerling een tweetal bijzondere verrichtingen moet uitvoeren tijdens de tussentijdse toets, kan er vrijstelling voor het examen verdient worden bij het voldoende uitvoeren daarvan. Ook mooi meegenomen. 

close

let op! Momenteel is er een wachttijd van ongeveer 3 maanden dus... neem snel contact op!